Kedves Látogató!

Szeretettel köszöntelek a Halacska Református Óvoda Szívecske csoportjának blogján. Itt hasznos információkat olvashatsz a csoportunk életével, valamint tervezett programjainkkal kapcsolatban.

2014. január 2., csütörtök

Amire emlékezünk

Novemberben a Habakuk bábszínház  "Nóé bárkája" című előadását láthattuk a gyermekekkel.
Nagyon látványosan játszották el az özönvíz történetét, belevonták a gyermekeket az eseményekbe ( állatok összegyűjtése, bárka építés). A gyermekek közül néhányan le is rajzolták emlékül, köszönetképpen  a színészeknek.

Adventi délutánunkon sokan elkészíthették az adventi koszorút és más ajándékot. Finom mézeskalácsillat járta át az óvodát, amit el is fogyasztottunk. Közös énekléssel zártuk az estét karácsonyra hangolódva.

Szülői értekezleten bemutatkozott a református iskola, aki ott lehetett betekintést nyert az iskola életébe.

Csoportunkkal ellátogattunk a református iskolába, ahol tornaórán, sorversenyen összemérhették magukat a gyermekek az elsősökkel,majd nyelvi, irodalom és kommunikációs órán malackát barkácsolhattak. Megnézhettük a "Melyiket a 9 közül" című előadást majd az asztal megterítve várt a könyvtárban. A gyermekek jól érezték magukat és úgy viselkedtek, mint az igazi iskolások.

A Mikulás is ellátogatott hozzánk, ajándékot is hozott a zsákokba.

A budafoki református templomba minden "Halacska" együtt lehetett a karácsonyi áhítaton, együtt dicsérhettük Istent a legnagyobb ajándékáért, Jézus Krisztusért.

Megnézhettük a Ciffra  György kulturális központba a  "Fehérke" című jelenetet a Kisharang színjátszók előadásában.

Karácsonyt ünnepeltünk a csoportba, ahol sok sok ajándék rejtőzött a karácsonyfa alatt.

Teadélutánunkon együtt játszhatott szülő és gyermek, amit elcsöndesedve közös énekléssel és imádsággal zártunk.